В Києві покажуть виставу про славетну Квітку Цісик

4 Квітня 2019 10:19

Уперше в світі Вінницький академічний театр ім. М.К.Садовського здійснив постановку вистави про американську співачку з українським серцем Квітку (Кейсі) Цісик (режисер-постановник – народна артистка України Таїса Славінська, художник-постановник – Тетяна Гусева-Ковтун Tetiana Guseva-Kovtun, автор Олег Миколайчук-Низовець).

1991 рік. Квітці діагностують рак грудей. Лікарі відпускають їй кілька місяців життя… Маленький син, коханий чоловік… І лише 3 місяці щастя… Та вона вирішує боротися за життя не лише лікуванням (а це виснажливі курси хіміотерапії!), але й неймовірною працею, записуючи альбоми саме українською мовою… У її сни навідується мисткиня Катерина Білокур. Саме на честь української художниці Цісики нарекли свою донечку Квіткою, щоб її доля була квітучою, як і картини самої Білокур. Любов до далекої батьківщини і неосяжне кохання допомагають й підтримують, надають наснаги й впевненості… І хвороба потрохи відступає… А Боже благословення дарує не просто хвилини, дні… а 7 років – і вічне життя у пісні!  На сцені знайшлося місце і для лірики, і для гумору, і для інтриг, якими було наповнене життя Квітки Цісик. 

У ролі Квітки – Тетяна Фролова, така ж легка, весела та енергійна, якою була її героїня. Є якась містична схожість між ними: українкою Тетяною Фроловою, яка грає Квітку, і американкою Кейсі, яка Квіткою стала…

«Kvітка. Пісня наяву й у снах»
Коли: 
5 квітня о 19.00
Де: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка пл. Івана Франка, З
Вартість квитків: 350-750 грн.