Житнього хліба у минулому році стали випікати майже вдвічі менше, ніж у 2017. У минулому році проти 2017 року в Україні впало виробництво хліба, найбільше житнього – майже на половину. Про це йдеться у звітах Держстатистики, пише УНН.
Виробництво житнього хліба у минулому році проти 2017-го скоротилося на 47,8% – до 6 тисяч 16 тонн. Пшеничного хліба в Україні торік також почали робити менше – на 10,1%. Загалом його за рік було вироблено 395 тисячі 35 тонн.
Виробництво житньо-пшеничного і пшенично-житнього хліба торік також впало – на 10%, до 299 тисяч 315 тонн. Виробництво хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання впало на 9,6% у порівнянні з 2017 роком – до 949 тисяч 235 тонн.
Дієтичного хліба почали робити менше на 7,6%, його виробництво сягнуло 1 тисячі 451 тонни. При цьому зросло виробництво інших видів хліба – на 31,6%, до 5 тисяч 347 тонн.
Дані наведено у натуральному вираженні; без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.