СБУ викрила аноніма, який «замінував» електропоїзд на Київщині

12 Січня 2018 11:13

УНН

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією встановили особу аноніма, який повідомив про нібито закладену вибухівку в електропоїзді сполученням «Київ – Фастів».

Встановлено, що мешканець Київщини здійснив дзвінок, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння.

Правоохоронці затримали зловмисника на автовокзалі у Фастові.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину.

На Одещині мешканця Балтського району, який у вересні минулого року «пожартував» про нібито перевезення у приміському автобусі вибухонебезпечного предмета, вже засуджено.

«Телефонному аноніму» також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від його протиправних дій.

СБ України нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті завідомо хибне повідомлення про мінування будь-яких об’єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено від чотирьох до восьми років.

Джерело: ssu.gov.ua