Столиця буде збирати малі міста Київщини в агломерацію

18 Грудня 2017 12:16

Київрада пропонуватиме прилеглим населеним пунктам об’єднатися у “Київську агломерацію” Пропонується направити місцевим радам міст Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка, селищ Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка (Броварський район), Калинівка (Васильківський район), Коцюбинське, Козин, Чабани, а також прилеглих до міста Києва сіл, звернення Київської міської ради щодо об’єднання у Асоціацію.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погодили проект рішення, який передбачає створення місцевої асоціації “Київська агломерація”.

Асоціація виступатиме платформою для обміну думками та напрацювання стратегічних рішень, які спрямовані на підвищення соціально-економічного добробуту усіх мешканців регіону. Це необхідно, адже перед Києвом та прилеглими населеними пунктами багато проблем, що можна вирішити лише спільними зусиллями. Проект рішення мають розглянути депутати на сесії.