На Київщині народилося жирафеня

13 Жовтня 2017 10:15

Власник зоопарку Михайло Пінчук розповідає, що з ім’ям для жирафеняти довго не морочився.

Глядачі ТСН першими мали змогу побачити жирафеня Віталія Миколайовича. Йому півтора місяця, але він вже має понад два метри зросту та впевнено бігає. Народився наприкінці серпня в приватному зоопарку. Жирафенята у неволі народжуються вкрай рідко. Але Віталик народився здоровим, вже відростив ріжки, хоча й дорослим стане лише за півтора року.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Власник зоопарку Михайло Пінчук розповідає, що з ім’ям для жирафеняти довго не морочився. Перебував у Сицилії, тому назвав малого на честь мафіозі Віто Корлеоне, але на український лад.

Він народився маленьким, – лише метр 60 см. Тепер він більше двох метрів, наче баскетболіст.

Про історію кохання батьків Віто ТСН розповідала два роки тому. Жираф Микола Степанович приїхав до України з Німеччини та засумував. Власники зоопарку вирішили ,що потрібна наречена. Зясували,  до переїзду в Україну їхній підопічний любив спілкуватися з тендітною чотириметровою МарІ.  Довго домовлялися, але добилися, що жирафи стали родиною.

Вагітність тривала 15 мІсяців – завідувач парнокопитних Сергій Бурч весь цей час провів в очікуванні.

Вже скоро Віталика покажуть людям – на його прогулянку глядачів запросять уже найближчими вихідними.

Дорослим Віталієм він стане у півторарічному віці, коли зріст перевалить за 4 метри, а для цього він щодня підростає на три сантиметри.

Нагадаємо, що у новому дослідженні, опублікованому в журналі Current Biology, учені припускають існування на планеті Земля аж чотирьох видів жирафів, а не одного, як вважалося раніше. В середині минулого року науковці дослідили мітохондріальні ДНК жирафів на території суб-сахарської Африки й дійшли висновків, що розбіжності всередині одного виду настільки вражаючі, що їх можна прирівняти до відмінностей між полярним та бурим ведмедями.

Коресподент ТСН Наталя Нагорна.