Мешканці Київщини потерпають від ремонту шляхопроводу

9 Жовтня 2017 11:19

УНН

Хотіли ремонту тримайте, не впустіть. Мешканці села Зеленьки на Київщині нарешті дочекалися ремонту аварійного мосту. Але разом із реконструкцією в село прийшла інша проблема. Точніше приїхала.

Ця грунтовка уже місяць частина автошляху Київ – Дніпро. Відколи один з мостів закрили на ремонт, трафік з траси державного значення перемістився на вулиці села Зеленьки.

Об’їзд організували дорогами районного значення, розставили відповідні знаки. А це гак майже в 40 кілометрів. Тому більшість машин, разом із фурами та рейсовими автобусами обирають сільські вулиці.

Усе подвір’я Катерини Сергіївни вкрите шаром пилюки. Курява стоїть, як туман. Так живе півсела.

“Я три рази на день прибираю, ми задихаємся, сивий весь город білий, хіба ж в таких умовах можна жить”.

Через щільний потік машин батьки бояться випускати на вулицю дітей. А ті, що живуть обабіч дороги, непокояться за власне житло.

“Оно появилась тріщина, дружина ніч не спить. Тому що десь до11:30 – 12:00 йдуть важкі машини і починають в 3:00 – 3:30 зранку”.

Каменем спотикання став ось цей шляхопровід. На його капітальний ремонт на початку осені виділили понад 10 мільйонів гривень. Селяни нарікають, у сусідніх селах на час ремонту поруч із розібраною конструкцією насипали тимчасовий міст. У Зеленьках вирішили зробити інакше.

“По проекту взагалі ніякого об’їзду тут не передбачено, це додаткові витрати ідуть, тому тут не передбачено це, у нас же економія”, – говорить Петро Лозовський, виконроб будівництва.

“Документації ми не бачили, не погоджували. питання є до підрядника – чому не зробився об’їзний шлях, який би вирішив цю проблему”, – говорить Вікторія Комар, сільський голова села Зеленьків.

Про дорожній колапс уже знають і поліція, і чиновники району. Однак вдіяти, кажуть, нічого не можуть.

“Водії їдуть з усієї України, і якщо одного покарали, інший позаду їде й не знає це дорога державна, то ось район впливу на проектування і фінансування чи підготовку дорожньої документації не має”, – говорить Костянтин Жданов, перший заступник голови Миронівської райдержадміністрації.

В облавтодорі, який і замовив ремонт мосту, проблеми не бачать. Обіцяють завершити ремонт уже 15 листопада. Втім, лагодити розбиті сільські дороги наміру не мають: мовляв, цим має опікуватися місцева влада. Тим часом обурені люди уже облаштовували на в’їзді блокпости аби завадити вантажівкам далі нищити село. Якщо їх не почують обіцяють іти до Кабміну.