Іноземні інвестори відмовилися будувати нове Лук’янівське СІЗО у Київській області

1 Вересня 2017 10:39

Іноземні інвестори відмовилися брати участь у конкурсі щодо будівництва нового Київського слідчого ізолятора у Коцюбинському Київської області через негативну інформаційну кампанію деяких забудовників. Про це сьогодні сказав на прес-конференції міністр юстиції України Павло Петренко за підсумками робочого візиту до Чернівців, передає УНН.
“По Києву через певних забудовників, які вирішили на цьому поспекулювати і зробили негативну інформаційну кампанію, процес зірвався. Іноземні інвестори, які розглядали можливість будівництва за Києвом у Коцюбинському нового СІЗО, просто, побачивши мітинги і псевдопротести, відмовилися брати участь у конкурсі”, – розповів міністр.
Водночас, за його словами, по Львову конкурс з відбору інвесторів, які будуватимуть нове СІЗО, перебуває на фінальній стадії.
“Має бути завершений конкурс і оголошені результати. Зараз ми очікуємо від потенційних інвесторів юридичного підтвердження їхніх заявок, що вони готові провести це будівництво”, – розповів він.
П.Петренко зазначив, що якщо буде запущений перший успішний кейс по Львову щодо будівництва нового СІЗО, то це стане сигналом для інвесторів щодо подальших проектів.
Міністр нагадав, що є вісім слідчих ізолятори, які включені до першого блоку для переміщення їх з центральних частин міст.
Як повідомляв УНН, у лютому Міністерство юстиції України оголосило про початок збору інвестиційних пропозицій щодо будівництва нових Київського та Львівського слідчих ізоляторів.