На Київщині поліція вилучила зброю та вибухівку

27 Березня 2017 15:47

http://visnik-press.com.ua

Під час проведення оперативного відпрацювання «Зброя, вибухівка» працівники Бородянського відділення поліції у 41-річного жителя смт. Клавдієво вилучили зброю та амфетамін.

Так під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські виявили та вилучили стартовий пістолет, з явними ознаками переробки під калібр 9 мм іноземного виробництва без документів, 6 набоїв до нього. Як пояснив чолов’яга, такий «предмет» він придбав у свого знайомого у столиці минулого року.
Також правоохоронці вилучили суху подрібнену масу зеленого кольору – коноплі, вагою 20 грамів, порошок біло-рожевого кольору вагою 17 гр, схожого на амфетамін, які чоловік зберігав без мети збуту.

Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (зберігання наркотичних засобів без мети збуту), та за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Досудове слідство триває.

Також під час проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя, вибухівка» працівники Броварського відділу поліції у салоні автомобіля «ВАЗ», який належить 36-річному місцевому жителю, виявили 10 набоїв до пістолета «Флобер». Водій добровільно здав поліцейським револьвер. Вилучене направлено до НДЕКЦ для проведення експертизи.

Поліцейські Обухівщини на одній з вулиць с.Трипілля під час перевірки документів у 38-річного місцевого жителя виявили та вилучили 8 набоїв калібру 5,45 мм. Чоловік пояснив, що набої він знайшов нещодавно у селі.

Оперативники Вишгородського відділу поліції в с. Нові Петрівці під час перевірки документів у 29-річного місцевого жителя вилучили 27 набоїв калібру 5,6 мм. Молодик пояснив поліцейським, що просто знайшов їх неподалік.
Вилучені речові докази направлені на проведення відповідних експертиз. Триває перевірка.