На Київщині затримали крадіїв, які мало не позбавили регіон мобільного звязку

21 Березня 2017 07:07

Співробітники Управління карного розшуку спільно з броварськими оперативниками затримали 5 жителів столичного регіону, які спеціалізувалися на викраденні обладнання станцій українських операторів мобільного зв’язку на території Київської та Чернігівської областей.

Начальник Броварського відділу поліції Олег Янчинський розповів, що затримані скоїли понад десяток крадіжок, чим нанесли значний матеріальний збиток мобільним операторам. Тільки за одну злочинну операцію вони зрізали із вишок до 500 метрів кабелю зв’язку, після чого його випалювали, а оголену мідь здавали у пункти прийому. За 1 кілограм кольорового металу отримували до 90 гривень. Отримані кошти ділили між собою.

Зловмисники мали чітко визначені організовані ролі. Шукали місцезнаходження та визначали масштаби вишок за допомогою онлайн-картв мережі Інтернет. Через злочинні діяння затриманих у користувачів мобільних операторів періодично зникав зв’язок. Наразі поліцейські встановлюють наявність потерпілих, які не змогли зателефонувати до екстрених служб та вчасно отримати допомогу.

Під час затримання у підозрюваних вилучено викрадене майно та спецобладнання для його демонтажу. За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до скоєння інших злочинів. Триває комплекс слідчих дій.