Зимові пригоди у савані: у Броварах відбувся третій дитячий фестиваль «БравоKids»

15 Лютого 2017 13:30

Senfil.net

Минулої неділі броварчани знову поринули в атмосферу розваг і веселощів. У приміщенні ТРЦ «Термінал» пройшов фестиваль черговий «БравоKids.Зима». Свято для броварчан вже втретє влаштовує молода броварчанка Ольга Кунцевська.

Нагадаємо, другий дитячий фестиваль «БравоKids.Осінь» відбувся у листопаді минулого року. Тоді на свято зібралося понад 2500 броварчан і гостей міста.

Свято повітряних кульок влаштували для дітей майстри твістингу. Для глядачів створювали найнезвичайніші фігурки з різнокольорових кульок. Без подарунків не залишився ніхто. Деякі малюки разом з батьками й собі повправлялися у моделюванні з повітряних кульок.

Потішити дітей запросили великого трансформера та фокусника Грушевського. Малеча з захопленням розглядала надсекретну зброю робота. А ще з ним можна було поспілкуватися, станцювати й погратися.

Запальне шоу подарував гостям свята музично-танцювальний колектив «Ваmbata». Артисти показали дітям, як треба грати на автентичних африканських барабанах і виконувати афро-американські танці.

Імпровізований концерт підготували «особливі» малюки. Музичний подарунок зробили гостям фестивалю вихованці Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів. Танцювальний колектив центру розвитку дитини «Лілея» підготував хореографічний номер.

Моделі дитячого продюсерського центру «Babyphotostar» влаштували показ модної колекції українського дизайнера одягу для підлітків Iris. Дітлахи представили також концертно-розважальну програму до Дня усіх закоханих.

Тим часом на сцені почався танцювальний батл. Двоє танцівників піднімалися на сцену і мали за 30 секунд показати все на що здатні під випадкову музику. З кожної пари учасників обирали одного танцівника, який і проходив далі. Переможця визначало не лише журі, а й глядачі, які гучними оплесками та вигуками підтримували учасників. То ж крім традиційної трійки призерів, визначили ще й найкращого танцівника, на думку глядачів. Юна виконавиця східних танців Аня перемогла в батлах і стала першою.

Територія майстер-класів цього разу була присвячена Дню Святого Валентина, який наступного тижня святкуватимуть усі закохані. У цей день прийнято дарувати листівки, подарунки. Саме цьому і вчили маленьких гостей фестивалю. Діти власноруч виготовляли валентинки з фетру, створювали листівки своїм коханим, розписували гіпсові фігурки та імбирне печиво. Тепер цими хенд-мейд подарунками дітлахи зможуть потішити своїх батьків чи друзів.

Квест, названий так само як і фестиваль ‒ «Запальні пригоди у савані», об’єднав маленьких гостей фестивалю. Діти розгадували загадки, вирішували складні питання, за які, зрештою, отримали подарунки. У командних естафетах батьки та діти на деякий час помінялися ролями. Дорослі змагалися між собою, а малеча, як справжні члени журі, прискіпливо визначали переможців.

Дивували дорослих і дітей пісочною анімацією. Для глядачів майстри показали казку, сюжети якої малювали з піску. Охочих створити свою пісочну історію навчали цій незвичайній майстерності. Хоча дітям і не завжди вистачало витримки і терпіння, вони все ж намалювали піском декілька мультиплікаційних сюжетів на професійних столах.

Продовжили організатори й традицію проведення дитячого ярмарку. Малеча разом зі своїми батьками, продаючи непотрібні речі та авторські вироби, збирали гроші на втілення своєї мрії. Діти крамували солодощами, іграшками, прикрасами, листівками та картинами. Найпопулярнішими мріями маленьких підприємців були собака, фотоапарат, гіроскутер чи моноколесо, велосипед.

Не обійшлося і без традиційного ярмарку хенд-мейд робіт. На першому поверсі «Терміналу» молоді мами представили власноруч зроблені солодощі, мило, прикраси, м’які іграшки, вишиванки тощо. Придбати можна було й видання для дітей, починаючи зі звичайних розмальовок і закінчуючи ілюстрованою «Білосніжкою» з піктограмами системи PCS для малюків, які вчаться читати.

Свято закінчилося наймасштабнішою у Броварах паперово-метафановою дискотекою. У тематичних фотозонах можна було зробити кілька гарних світлих чи зробити селфі на згадку біля повітряної кулі.

Фестиваль запам’ятався дітям своїми розвагами та атмосферою. А батьки вдячні організаторці свята за таку чудову можливість весело провести день зі своїми дітьми. Тепер броварчани чекають на вже четвертий фестиваль «БравоKids. Весна».

Джерело: http://atbrovary.org