Українки посіли перше місце на Європейській математичній олімпіаді для дівчат

13 Квітня 2019 18:44

Друге місце в командному заліку здобула команда Болгарії, на третьому – команда з Польщі

У Києві відбулася церемонія нагородження призерів та учасників Європейської математичної олімпіади для дівчат. У командному заліку здобули перемогу українки. Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що наші дівчата посіли першу сходинку із загальним результатом 115 балів.

Треба зауважити, що в особистому заліку Катерина Горох (учениця 11-го класу № 145), Карина Нечипорук (учениця 11-го класу ліцею №208), Влада Петрусенко (учениця 11-го класу Новопечерської школи) вибороли золоті медалі, Олеся Білик (учениця 11-го класу КПНЛ № 145) завоювала “бронзу”.

До того ж цього року в EGMO брали також участь іще четверо українських школярок, які також продемонстрували високі результати – учениця 9-го класу Києво-Печерського ліцею №171 “Лідер” Маргарита Баклан, учениця 8-го класу ліцею “Наукова зміна” Роксолана Іванчук та учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею №171 “Лідер” Ольга Жур здобули бронзові медалі.

Крім того, учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею №171 “Лідер” Аліса Баклан отримала заохочувальну відзнаку.

Команда України бере участь в EGMO з моменту започаткування олімпіади у 2012 році. За 7 років існування EGMO українські школярки тричі ставали найкращою командою за сумарною кількістю балів в офіційному заліку. Поки жодній з інших країн не вдалося повторити такі високі результати.

Друге місце в командному заліку посіла команда Болгарії, на третьому – команда з Польщі.

Загалом на олімпіаду до Києва приїхали 49 команд із різних країн. Окрім учасників з Європи, до змагань також долучилися представниці США, Японії, Мексики, Австралії, Канади, Чилі, Бразилії, Саудівської Аравії, Індії тощо.

Європейська математична олімпіада для дівчат (European Girl’s Mathematical Olympiad, EGMO) проходила в Києві 7-12 квітня.

Джерело: Укрінформ