В кінотеатрах Києва безкоштовно покажуть литовське кіно

29 Березня 2019 09:02

У кінотеатрах “Ліра” та “Дніпро”, що входять до Мережі кінотеатрів КП “Київкінофільм” з 11 по 14 квітня відбудуться Дні Литовського кіно. Про це повідомляє “Вечірній Київ”.

Проект підготовлено у співпраці КП “Київкінофільм” із Литовським Кінофондом, за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні та Департамент культури КМДА.

Подібний фестиваль відбудеться в Україні вперше. Дні Литовського кіно відкриє картина Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс», що була створена у копродукції Литви та України. Документальна стрічка розповідає про життя в Маріуполі в умовах кризи.​

У програмі Днів Литовського кіно представлені як сучасні картини: «Чудо» Еґлє Вертелітє спільного виробництва Польщі, Литви та Болгарії, «Праліс» – авторський фільм про природу біолога-документаліста Міндауґаса Сурвіли, зйомкам якого режисер присвятив 12 років, так і фільми з литовської кінокласики – «Почуття» Альмантаса Грікявічюса за сценарієм Вітаутаса Жалакявічюса та культовий мюзикл «Чортова наречена» Арунаса Жебрюнаса, у якому поряд із Регімантасом Адомайтісом виступив славетний український актор Василь Симчич. Організатори не забули і про юних глядачів, підготувавши програму дитячої анімації, що демонструватиметься у рамках кінофестивалю «Крила» у кінотеатрі “Дніпро” КП “Київкінофільм”.

До Києва завітають литовські організатори й представники литовської кіноіндустрії, які протягом фестивалю спілкуватимуться з українськими глядачами. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу із українськими субтитрами.

Коли: 11-14 квітня
Де: кінотеатр “Ліра”, вул. Вел. Житомирська, 40, кінотеатр “Дніпро”, пр. Гагаріна, 7
Вхід на усі перегляди – вільний. .