Микола Томенко: Олігархи хорошими президентами не бувають!

29 Березня 2019 09:11

Лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко в ефірі телеканалу «НАШ» виразив стурбованість щодо підходу до виборів Президента НАЗК та ЦВК.

«Я шокований політико-правовим та аморальним підходом цих структур. На сьогоднішньому брифінгу вони фактично похвалили Петра Поршенка, бо він, бачте, фінансує виборчу кампанію власним коштом. Як на мене, це дуже сумна історія, бо виглядає таким чином, що найкращим кандидатом, є найбагатший кандидат».

Він наголосив, що власні кошти кандидата ніяким чином не відображають його підтримку в суспільстві.

«Я хочу нагадати шановним керівникам цих структур, що вибори Президента України – це не рейтинг Форбс, а обрання головнокомандувача, лідера серед громадян країни на майбутні 5 років. Кандидата, який має авторитет серед свого народу, фінансують його прихильники – малий, середній бізнес, пенсіонери по 100 гривень, і чим більше він має прихильників, тим більше в нього має бути фінансування, бо саме в цьому полягає вся суть демократії».

Микола Томенко наголосив, що відповідно до слів представників НАЗК та ЦВК, вибори взагалі потрібно відмінити.

«Коли я їх слухав, склалося враження, що вибори взагалі можна відмінити і просто виставити на аукціон посаду Президента. Хто більше заплатить, той і буде Президентом. Фактично це й визначає позицію ЦВК і НАЗК, коли в приклад нам ставлять діючого Президента-олігарха, але ми вже на практиці переконались – олігархи хорошими президентами не бувають».