“Прекрасна леді” тепер і у Білій Церкві

25 Березня 2019 20:50

До Дня театру  Київський обласний музично-драматичний театр ім П.К Саксаганського готує грандіозну прем’єру: музичну комедію «Моя прекрасна леді», режисером-постановником якої є колись білоцерківський, а тепер вінницький режисер Тарас Мазур.

“Тарас Мазур… Епатажний в постановках і простий та навіть миленький за чашкою кави. Поговорили про творчі плани на недалеке майбутнє. 27 березня підемо на “Мою прекрасну леді”. Прем’єра вистави завжди хвилююча. Бачили її версію у Вінниці, а тепер будемо шукати родзинки у білоцерківський постановці”, – повідомила на своїй сторінці фейсбук білоцерківська театралка та журналістка Тетяна Виговська.

У Білій Церкві “Мою прекрасну леді” Тарас Мазур мав намір поставити ще за часів своєї роботи в театрі ім. Саксаганського, однак через непорозуміння у колективі, вистава не вийшла до глядача. Подейкують, що це було однією з причин звільнення режисера  з білоцерківського театру.  Проте без роботи Тарас не залишився, його  запросили до Севастопольського театру ім. Луначарського, але після анексії Криму режисер повернувся на материк і продовжив свій творчий шлях у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.Садовського, де нарешті втілив свою давню мрію і подарував глядачу мюзикл “Моя прекрасна леді”. Вистава мала багато схвальних відгуків у пресі та користувалася успіхом не лише у вінницького глядача, а й на всеукраїнських фестивалях.

Тепер настала черга і білоцерківців. Після зміни керівництва в театрі ім. Саксаганського (в.о. директора став колишній головний диригент театру Богдан Пущак) до Міста Добра повертаються колись звільнені актори та режисери.  Вже 27, 28, 30 та 31 березня білоцерківські театрали оцінять нову постановку улюбленого режисера.

Режисер Тарас Мазур пообіцяв, що вистава буде «теплою, світлою і затишною, вона передасть атмосферу пробудження, зможе подарувати людям весну в душах». У головний ролях: Генрі Хіггінс – В. Шекіта, С. Скляренко; Еліза Дуліттл – В. Лозінська – Матвієнко, М. Овчарова; Альфред Дуліттл – Р. Вдовика, О. Поліщук; Пікерінг – М. Молодика, Є. Тодоракін; Місіс Пірс – О. Кралева, О. Ярмоленко; Місіс Хіггінс – Н. Моцна, Л. Мерва та інші. У виставі задіяні артисти балету та масових сцен та симфонічний оркестр.