Фото: Politeka

Справи діючого президента Петра Порошенка не збігаються з його ключовими гаслами, що наносить серйозний удар по його рейтингу.

Про це у відео-інтерв’ю Politeka заявив голова партії «Рідна країна» Микола Томенко.

На думку політика, останній скандал в оборонці наніс удар по ключовій позиції Порошенка, як головнокомандуючого.

«Два останніх роки він починає і закінчує свої виступи тим, яка в нас армія, – якісна, нагодована і всі їдять ананаси, використовують найновішу техніку. А насправді в оборонці – корупція, і про це дізналось суспільство», – говорить Томенко.

Він також зазначив, що справа не лише у колишньому заступнику голови РНБО Олегу Гладковському.

У корупційних схемах Порошенка в оборонпромі були задіяні йогокомпаньйони по автомобільному бізнесу. Зокрема, Роман Романов, який до лютого минулого року очолював концерн «Укроборонпром» та Михайло Гвоздєв, колишній «завгар» Януковича, який у 2015 році був призначений Порошенком на посаду в.о.президента  ДП «Антонов» і був звільнений парламентом через кілька місяців.

«Людина, яка колеса прикручувала та продавала автомобілі, якийсь період керувала «Антоновим» – заводом по будуванню найвідоміших літаків. Порошенко завів своїх партнерів у всю систему оборонної промисловості. Це все було і є. Просто завдяки розслідуванню Бігуса, люди побачили, що крадуть і дуже сильно крадуть», – каже Микола Томенко.

Те ж саме, на думку Томенка, відбувається і з двома іншими тезами Порошенка: мовою та вірою.

«На каналах президента закликають читати Біблію російською мовою. Я розумію, що це – реклама. Але ж як можна на плакатах стверджувати одне, а робити друге?», – говорить політик.

. Це стосується і історії з надбавками для пенсіонерів, які були призначені не профільним міністерством та парламентом, а особисто президентом.

«Фанатичне бажання заробити на всьому, навіть трошки, руйнує картинку про Президента, який захищає українську мову, віру та армію», – резюмував Томенко.

Відзначимо, головний фігурант справи про розпил державних коштів в оборонному комплексі Ігор Гладковський відреагував на журналістське розслідування. Зокрема, син колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський, якого команда журналіста-розслідувача Дениса Бігуса назвала одним з головних фігурантів скандальної справи, подав до суду на журналіста.