Олександр Федоренко: Киян примусять платити за тепло більше

25 Лютого 2019 17:57

Фото: vinbazar.com

ТЕЦ “Київтеплоенерго” має намір підняти тарифи на тепло та електроенергію 1 травня. В середньому на тепло хочуть підняти тарифи на 18,73%, а вартість електроенергії збираються збільшити на 31,24% в два етапи. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

“Підвищення тарифів є класичною схемою щодо вирішення проблем за рахунок українців”, – коментує Олександр Федоренко, керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна».

Підвищення тарифів – це найпростіше, що можна зробити. Сучасна влада йде перевіреним шляхом своїх попередників, які вирішували свої проблеми перекладанням їх на плечі простих киян.

Є більш дієві методи щодо збільшення держбюджету, наприклад, впровадження енергозберігальних технологій, усунення корупції. Але це значно складніше зробити, ніж просто змусити громадян платити більше”.

Також варто відзначити, що при формуванні нових тарифів буде враховуватися компенсація збитків, які зазнала ТЕЦ “Київтеплоенерго” внаслідок невідповідності ринкової і тарифної ціни природного газу на виробництво теплової енергії в період з листопада по грудень 2018 року.

Окрім підвищення тарифів киян чекає незвичайне оновлення від команди Віталія Кличка. Так, директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель анонсував, що незабаром в Києві почнуть будувати зупинки наземного транспорту з туалетами.

За інформацією, проект будівництва вже розробляється і незабаром буде презентований.

Варто відзначити, що вбиральні хочуть поставити не на всіх зупинках, а тільки на кінцевих і завантажених пересадочних вузлах.

Олександр Федоренко зазначив, що будування таких туалетів не є першочерговою проблемою міста Києва.

“Зараз ми бачимо, що приходить весна, і дорогами міста неможливо їздити через ями. Навіть якщо будують дороги, то вони не мають свого гарантійного терміну, й незабаром знов з’являються ями”, – зазначив Федоренко.

Враховуючи те, як влада вирішує питання, можливо, тут є певні інші інтереси. Але зараз потрібно вкладати гроші в інші сфери розвитку міста Київ.

Джерело: Рoliteka