Микола Томенко розповів про подвійні стандарти влади щодо Уляни Супрун

6 Лютого 2019 18:18

Фото: Politeka

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко прокоментував в ефірі телеканалу Еспресо ситуацію щодо заборони суду тимчасово виконувати обов`язки міністра охорони здоров`я Уляні Супрун.

“Я вважаю, що це показова історія, яка ілюструє стан права в Україні. З урядових посад не можуть звільняти чи призначати за судовим рішенням. Міністр чи перший заступник міністра – це посада, яка випливає з політичних міркувань коаліційної влади. Я є противником, щоб все, що стосується норм Конституції і логіки формування влади, визначалося судом, оскільки завжди є загроза корупційних рішень. Інша проблема у цій справі полягає в тому, що фактично коаліції сьогодні не існує, тому в нас на ключових посадах знаходяться виконуючі обов`язки. Те, що депутати зрозуміли, що їм потрібно призначити міністра, – це дуже добре, але робити це потрібно було 2 роки тому.”

Микола Томенко також зазначив, що проблема з в.о. в уряді не закінчується на Міністерстві охорони здоров`я.

“Зараз на багатьох ключових посадах знаходяться в.о. – Державне агентство лісових ресурсів, Держслужба геології та надр, список можна продовжувати. Але ні президент, ні прем`єр, ні коаліція не хочуть ці питання вирішувати, оскільки, як і з Міністерством охорони здоров’я, існує конфлікт інтересів. Якщо Президент та коаліція настільки підтримує Уляну Супрун, то чому вони не призначають її міністром? Я проти подвійних стандартів, тому розмови, що деякі фракції не проголосують за її кандидатуру, я вважаю маячнею, оскільки коли Президент забезпечує комусь чи чомусь, як він сказав, “повну підтримку”, всі питання у Верховній Раді вирішуються на його користь.”