Анатолію Гриценку не дозволили працювати з Державним реєстром виборців

5 Лютого 2019 15:56

Фото: прес-служба Громадянської позиції

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка до Центральної виборчої комісії України у зв’язку з відмовою надати йому, як кандидату в президенти, можливість працювати з Державним реєстром виборців.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок, 4 лютого, повідомив уповноважений представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький, передає Інтерфакс-Україна.

У своєму позові Анатолій Гриценко вимагав визнати протиправними дії ЦВК, яка дозволила йому працювати з базою даних реєстру виборців тільки в приміщенні комісії та з використанням її обладнання.

А.Гриценко просив суд зобов’язати ЦВК надати йому електронну копію бази даних Держреєстру виборців з можливістю віддаленого доступу до неї зі свого власного обладнання.

Як повідомлялося, 23 січня заступник начальника центрального виборчого штабу кандидата в президенти України А.Гриценка Микола Катеринчук заявив про побоювання, що вибори президента 31 березня в Україні будуть проведені із використанням списків виборців, які не відрізняються від списків зразка 2015 року.

“Це означає, що з реєстру виборців не виключені померлі. Це може свідчити про підготовку масштабної фальсифікації результатів виборів на користь провладного кандидата шляхом використання бюлетенів померлих”, – сказав М.Катеринчук на брифінгу.

У штабі А.Гриценка вважають, що кількість таких “мертвих душ” може скласти близько 1,4 млн виборців.