Президент покриває прогульників

2 Лютого 2019 21:26

Фото: УНІАН

Лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколу Томенка обурила відсутність реагування з боку Центральної виборчої комісії стосовно так званого Форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», на якому Президент України П.Порошенко оголосив про своє рішення вдруге балотуватися.

«Цей захід був найбрутальнішим «святом адмінресурсу та владного цинізму», знущанням з українського народу. Я не пам’ятаю жодного випадку, коли під час виборчої кампанії в Україні скликали посеред робочого дня Генерального прокурора, Прем’єр-міністра, діючих міністрів, Голову Верховної Ради, голів обласних та районних адміністрацій, чиновників усіх рівнів, які на службових автомобілях, а за свідченнями журналістів – ще й оформивши за державні кошти собі відрядження – радісно і весело підтримували Президента на виборах, розказуючи, що він найкращий з усіх нині сущих, світило нації, – зазначив політик. – Знову ж таки, незрозуміло, чому ЦВК досі мовчить. Смішні «відмазки» на кшталт: «Чиновник  сходив у відпустку на 3 години, щоб відвідати захід Порошенка – брехня для ідіотів».

Микола Томенко переконаний, що громадськість, а також інші кандидати, повинні вимагати у Центрвиборчкому застосування адекватних санкцій до Порошенка, Генерального прокурора Луценка, Прем`єр-міністра Гройсмана, міністрів, які були присутні, голів обласних та районних адміністрацій і всього чиновництва.

«Порушивши українське законодавство, вони фактично втекли зі своїх робочих місць, аби взяти участь у незаконній передвиборчій агітації. Нагадаю, що, відповідно до Кодексу Законів про працю України, трудовий договір може бути розірвано в разі прогулу, в тому числі  – відсутності на роботі понад три години протягом робочого дня.

Звертаюся до всіх опозиційних кандидатів у президенти та їхніх команд: Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко, Романа Безсмертного та інших – із закликом вимагати невідкладного розгляду в ЦВК фактів порушення виборчого законодавства з боку Президента і високопосадовців. Путінським методам цинічного застосування адмінресурсу, які використовують Порошенко та його команда  – не місце в Україні», – сказав політик.