У Києві очікують на суттєве підвищення вартості холодної води

8 Жовтня 2018 21:53

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), має намір скоригувати тарифи ПрАТ “Київводоканал” на послуги централізованого водопостачання та водовідведення на 2018 рік.
Про це повідомляє прес-служба компанії за підсумками обговорення відповідних проектів постанов НКРЕКУ, передає hronika.
У компанії нагадали, що на сьогоднішній день тариф “Київводоканалу” на централізоване постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) становить 16,716 грн за кубометр.

Проект НКРЕКУ передбачає встановлення для “Київводоканалу” тарифу на централізоване постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на рівні 19,596 грн за кубометр (+2,88 грн зе куб.м або + 17,2%).
Директор Департаменту економіки і фінансів ПрАТ “АК” Київводоканал” Ірина Кирилюк у ході громадських слухань пояснила, що підвищення тарифу обумовлено зростанням цін та іншими об’єктивними причинами.

– Витрати на електроенергію, наприклад, зросли на 16%. Збільшилися і витрати на реагенти: як через їх подорожчання, так і з-за зростання рівня забрудненості поверхневих джерел водозабору. На підприємстві зараз дуже актуальна проблема відтоку кадрів – нам критично не вистачає робочих рук. Щоб уникнути плинності кадрів і залучення фахівців дефіцитних професій ми будемо намагатися піднімати зарплати до рівня ринкових, – сказала представник компанії.