У Києві пройде «Ніч в музеях»

17 Травня 2018 12:58

18 травня світова культурна громадськість відзначає Міжнародний день музеїв.

Як повідомляє Департамент культури КМДА, з нагоди свята практично в кожному музеї комунальної власності столиці відбудеться цілий ряд заходів: виставки, тематичні та театралізовані екскурсії, перформанси, акції, квести, круглі столи, флешмоби.

Як завжди, найбільш масовими і популярними стануть «Ночі в музеях». Цього року вони відбудуться в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара», Художньому центрі «Шоколадний будинок», Київському літературно-меморіальному будинку-музеї М. Заньковецької, Літературно-меморіальному музеї П. Г. Тичини та інших.

Крім «класичних» заходів музеї підготували різноманітні «родзинки»: флешмоб «Музейна естафета» в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», захід «Грушевський і світовий культурний простір» в Історико-меморіальному музеї М. Грушевського, костюмований ретро-перформанс з живою музикою від ансамблю «Анатра» і танцями минулих епох від «Vintage Dance Community» в Художньому центрі «Шоколадний будинок», дійство «Магія актриси і загадки її образів» в Київському літературно-меморіальному будинку-музеї М. Заньковецької, презентація міжнар дного проекту по збереженню російського культурної спадщини «Поліфонія» в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» та багато іншого.

Помітним святковою подією стане проект Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків «Венеція найясніша» (твори венеціанських художників з колекції Музею Ханенків і Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького).

Крім того, з нагоди свята багато музейних установ міста відкриють свої двері і нададуть можливість киянам і гостям міста заглянути в них безкоштовно.