На пляжі Києва завезли тонни піску

8 Травня 2018 15:24

Згодом пісок на пляжах вивітрюється і вимивається плином. Щоб оновити пляжі Києва, туди доставили близько 10 тисяч тонн чистого річкового піску.

Такою кількістю піску поповнили пляжі протягом трьох років. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на комунальне підприємство КМДА «Плесо».

На столичні пляжі вже підсипано 9962 тонни чистого річкового піску. Це один із заходів благоустрою, щоб оновити пляжі для комфорту відпочиваючих.

Згодом пісок вивітрюється і вимивається плином, особливо під час повеней і паводків. Новий пісок добувають в родовищі Деснянське-верхнє, розташованому у Вишгородському та Броварському районах Київської області. Незалежними лабораторіями в обов’язковому порядку проводиться радіаційний і бактеріологічний контроль. Окремо матеріал перевіряється на відсутність яєць і личинок гельмінтів, сальмонел, ентерококів, синьогнійної палички, золотистого стафілокока і інших бактерій.

Пісок доставляють вантажівками (на озерні пляжі) і баржами (на річкові). Далі за допомогою крана з ковшем його вивантажують. Після цього проводять планування території з метою рівномірно розподілити пісок по площі пляжу.

Нагадаємо, що в Києві з’явиться два нових пляжу. Всього буде працювати тринадцять. З них сім отримають статус «Блакитного прапора». А жителі столиці в Гідропарку вже відкрили сезон. Дівчата показали гарячу пляжну еротику. Тим часом міських рибалок закликали не ловити рибу в межах акваторій, пляжів і зон, які використовуються для купання. Це пов’язано з тим, що купаються можуть поранитися про втрачені на дні снасті. Щоб не завдавати шкоди відпочиваючим, а допомагати їм, в Києві створено пляжний патруль. Стати рятувальником можемо кожен бажаючий, пройшовши серію тестів і навчань. Інформатор провів день з «Пляжним патрулем» і підглянув, як тренуються рятувальники.

Иванна Шовкун

Джерело: ИНФОРМАТОР