20 кг срібла в гранулах вилучили митники на Київщині в пункті пропуску «Бориспіль»

2 Березня 2018 16:25

Працівники Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС запобігли спробі незаконного переміщення через митний кордон партії срібла в гранулах України в пункті пропуску «Бориспіль».

20 кг срібла намагався ввезти на територію України з порушенням українського законодавства наш співвітчизник, який повернувся авіарейсом з Туреччини. Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему – «зелений коридор», чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або обмежених до переміщення через митний кордон України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажир не надав, до моменту перетину нею «білої лінії» до інспекторів митниці з приводу декларування переміщуваних товарів не звертався.

Партію срібла в гранулах, що знаходилася в рюкзаку (ручній поклажі) без ознак приховування, було виявлено під час проведення вибіркового митного контролю багажу громадян.

Будь-які цінові документи на товар та сертифікати якості у пасажира відсутні.

Складено протокол про порушення митних правил. Срібло вилучено до винесення судом рішення у справі. Вирішується питання про визначення вартості вилученого товару.

Довідково: відповідно до ч.8 ст.374 Митного кодексу України, товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро, що переміщуються у ручні поклажі, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств.