У місті Боярка в дитячій лікарні хірург приймав дитину напідпитку

17 Січня 2018 14:18

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова дитячого будинку сімейного типу Володимир Родиков.

“У молодшої Анастасії заболів живіт, блювота, температура. Привезли до Київської обласної дитячої лікарні в м. Боярка. А там святкують по повній – відзначають Старий Новий рік… Хірург язика не поверне. П’яний в драбадан… Йому, мовляв, не симптоми потрібні, а йому, бачте, потрібно встановити контакт із дитиною.. Тварюки… Сказав, якщо не буде іншого лікаря, то викликаю поліцію”, – розповів він, оприлюднивши відео з лікарем.

За словами чоловіка, лікар запропонував поставити дитині крапельницю з розчином глюкози, не взявши жодного аналізу.

“Ми приїхали до хірургії о 21.10 і коли зайшли до відділення, то з ординаторської цілий караван виплив – лікарів і медсестер. Святкування в них там було”, – додав батько.

Також Родиков зазначив, що поліцейські, які приїхали після його виклику, також помітили у хірурга перегар і запропонували пройти медичне освідування, проте лікар відмовився.

“Написав заяву в поліції, поліція говорить – ми нічого не зробимо, йому нічого не буде. Якби він щось накоїв, тоді можна притягнути, а так – випив, мовляв, з ким не буває. Жоден лікар або медсестра не заступилися за хірурга, всі бачили його стан. Його ховали в закритих палатах, і поліції довелося наполегливо його попросити явитися. Йому було запропоновано пройти тест на алкоголь – він відмовився і пішов. Коли поліцейський говорив йому, що потрібно проїхати для перевірки, лікар не розумів, хто перед ним, і говорив, що поїде тільки з представниками влади”, – поскаржився він.

На інцидент одразу відреагувала виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Позиція Міністерства охорони здоров’я з приводу цього наступна: водій, який сідає за кермо у нетверезому стані, ще до можливого факту спричинення ДТП чи завдання комусь будь-якої шкоди, якщо його зупинить поліція, відповідатиме перед законом. Так само і лікар, який у нетверезому стані виконує свої службові обов‘язки – лікує людей – повинен відповісти за свої дії”, – заявила вона.

За словами Супрун, головний лікар КОДЛ вранці 15 січня повідомив, що на місці створено робочу комісію для розслідування цього інциденту.

“Дисциплінарні стягнення чи будь-які інші рішення у справі цього лікаря прийматиме керівництво медичного закладу, у якому він працює. Приблизно через 12 годин після інциденту, лікар здав аналіз крові на рівень алкоголю”, – зауважила вона.

Своєю чергою у прес-службі Національної поліції Київської області підтвердили, що до них надходило повідомлення про те, що лікар-хірург Київської обласної дитячої лікарні перебуває на чергуванні у стані алкогольного сп’яніння, і запевнили, що хірург на робочому місці був тверезим.

“Під час проведення медичного освідування хірурга встановлено, що 78-річний лікар – тверезий, про що є відповідні документи”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, це вже не перший випадок. Раніше у столиці на виклик швидкої до 1,5-річної дитини приїхав п’яний лікар на виклик швидкої до 1,5-річної дитини приїхав п’яний лікар, що ледь стояв на ногах. У кімнату до хворого пройти не зміг і не вимовив жодного слова, доки не прибула поліція, яку викликала налякана мама.

Джерело: tsn.ua