Велосипедисти просять владу Києва повернути кошти на велодоріжки

19 Грудня 2017 10:22

wikimedia.org

Велосипедні ініціативи Києва звернулись до КМДА і Київради зі спільною заявою про повернення зниклих 50 млн грн, заплановані на розвиток велоінфраструктури міста.

Річ у тім, що Київська міська рада опублікувала проект рішення з бюджетом Києва на 2018 рік, в якому не передбачено грошей на велоінфраструктуру в запланованому раніше обсязі.

“На розвиток велоінфраструктури у проекті бюджету цього року закладено лише 300 тисяч грн, з яких 100 тисяч грн на проектування велоінфраструктури вцілому, і ще 200 тисяч грн на проектування велодоріжки від Поштової площі до мосту Патона”, – повідомляють автори звернення.

За їхніми даними, заявлена сума суперечить:

Стратегії розвитку Києва 2025, де індикатором ефективності стоїть твердження, що 5% поїздок в місті мають відбуватися велосипедом;
Зобов’язанню, яке взяло на себе місто під час акції “Білий велосипед. Досить нас вбивати” 27 вересня про розвиток комфортної та безпечної велоінфраструктури.

Ще 16-го листопада відбулось засідання постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, на якому презентувались і розглядались бюджетні запити різних департаментів КМДА.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА формував бюджетний запит на велоінфраструктуру на 2018 рік в розмірі 50 млн грн.

Оскільки тепер цих коштів не перебачено, велосипедисти намагаються домогтися їхнього повернення.