Люди, які їдять 40 грамів сиру щодня, менше ризикують отримати хворобу серця або інсульт.
Такими є результати дослідження, проведеного китайськими науковцями з Soochow University, повідомляє Independent.
Вчені виявили, що люди, які регулярно харчувалися сиром, менше ризикують отримати ішемічну хворобу серця на 14%, а інсульт – на 10%.
Науковці оцінили 15 попередніх досліджень, проведених у Європі та США, які відстежували дієти та наслідки їх для здоров’я у більш ніж 200 000 людей.
Вони припустили, що сир підвищує рівень “хорошого” холестерину, одночасно знижуючи рівень “поганого”.
Вчені додають, що незважаючи на високий вміст насичених жирів, організм засвоює менше жиру через наявність у сирі кальцію.
А кислота, яку містить сир, може запобігти засміченню артерій.
Інше дослідження, проведене науковцями з Університету Редінга у Великобританії, також підтверджує, що споживання сиру не пов’язане з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.