На Київщині правоохоронці затримали організаторів “підставних” ДТП

20 Листопада 2017 16:45

УНН

У Київській області правоохоронці затримали групу зловмисників, які імітували ДТП, а потім із “винуватців” вимагали грошову компенсацію. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області у четвер, 16 листопада.

“Зловмисниками виявилися четверо чоловіків: 35-річний раніше судимий киянин виступив у ролі організатора злочинної схеми. Троє поплічників, серед яких два громадянина Росії, 34, 36-річного віку та 44-річний житель столиці, були виконавцями”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж тривалого часу на трасі “Київ-Одеса” група чоловіків скоювала імітовані ДТП. Наразі вони ґрунтовно підозрюються у скоєнні 3-х подібних кримінальних правопорушеннях.

“Використовували зловмисники два автомобілі: «Audi А-4» з литовською реєстрацією та «Audi А-5» за підробленим свідоцтвом про реєстрацію. Однією автівкою вони витісняли потерпілих з проїжджої частини автотраси. Іншим авто – імітували дорожньо-транспортну пригоду. Для імітації звуку удару кидали по автомобілям потерпілих різні предмети: картопля, цукерки, напівпорожні пляшки з-під води, після чого, використовуючи наждачний папір, наносили подряпини на фарбоване покриття автомобіля потерпілого”, – додали у відомстві.

Повідомляється, що у різних випадках «скоєних» ДТП їх «заробіток» складав від 11 тисячі гривень до 1 тисячі доларів США.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Джерело: http://tyzhden.ua