На Переяславщині вчилися ліквідовувати наслідки аварій

4 Листопада 2017 14:19

prostir.museum

Два дні у Переяслав-Хмельницькому районі проходили командно-штабні навчання з цивільної оборони за участі представників Головного управління ДСНС України у Київській області. Згідно з умовами навчання, районна ланка відпрацьовувала ліквідацію надзвичайної ситуації, яка умовно виникла при погіршенні погодних умов.
30 жовтня о 8-й ранку надійшло повідомлення, що згідно з різким погіршенням погодних умов виникла загроза порушення нормальних умов життєдіяльності населення окремих територій (аварійне відключення тепло- та енергопостачання), ускладнення транспортного сполучення (ожеледиця та блокування сніговими масивами окремих ділянок доріг), підвищення рівня небезпеки (травмування людей) в результаті повалення дерев, руйнування споруд та ДТП.
Відразу після отримання ввідної при райдержадміністрації було створено штаб з ліквідації наслідків та оголошено надзвичайний стан. Представники Головного обласного управління ДСНС уважно спостерігали за діями місцевих посадовців. У деяких моментах робили підказки. Проте діями організованого штабу та його

робочих груп залишились задоволені. При практичному відпрацюванню ліквідації наслідків ДТП на дорозі також висловили певні зауваження працівникам районного сектору ДСНС за те, що вони відразу розпочали роботу, не поцікавившись станом людей, які очікували на допомогу в іншому транспортному засобі, що також постраждав при умовній аварії. Високу оцінку було надано роботі медичної служби та поліціянтів, а також діям працівників сільської ради Цибель та її очільника Сергія Дяченка, які вчасно прибули на місце та надавали посильну допомогу при ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.
Чергове завдання, яке отримав районний штаб, – приміщення дитячого закладу Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Переяслав» через буревій став знеструмлений і дітей потрібно терміново евакуювати із аварійного будинку. Роботу адміністрації цього центру та сільської ради також відзначили у своїх звітах працівники Головного управління ДСНС України у Київській області.

Наступного дня обласна комісія мала перевірити роботу спеціалізованих бригад з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Переяслав-Хмельницькому районному підрозділі ПАТ «Київобленерго» та «Укртелекому». Проте працівників Головного управління ДСНС у Київській області, незважаючи на відповідні накази обласної влади, на територію цих закладів не допустили, мотивуючи тим, що ці фірми приватні.