Вчені дослідили, що через цукор “прокидаються” ракові клітини, а пухлини стають агресивнішими.
Дослідження тривало 9 років, пише Independent.
Отримані результати називають важливим проривом у дослідженнях раку, оскільки вчені нарешті з’ясували, як ефект Варбурга клітини стимулює ріст пухлини.
Нове дослідження підтверджує взаємозв’язок між цукром і онкогенною активністю в ракових клітинах.
“Наше дослідження показує, що гіперактивне поглинання цукру раковими клітинами призводить до постійного стимулювання розвитку раку. Таким чином, це пояснює взаємозв’язок між силою ефекту Варбурга та агресивністю пухлини”, – каже професор Йохан Тевлейн.
Дослідження проводили вчені з VIB, KU Leuven і VUB.
Науковці кажуть, що ці результати матимуть “радикальні наслідки” і забезпечать подальші дослідження у цьому напрямку, а також вплинуть на індивідуальні дієти для онкохворих пацієнтів.