На Київщині ветеран АТО тренує дітей з особливими потребами

18 Жовтня 2017 17:33

Senfil.net

На Київщині ветеран АТО відкрив спортивну секцію для малечі з особливими потребами. У його групі діти з абсолютно різними захворюваннями – від аутизму до ДЦП. Програму реабілітації чоловік розробив самотужки. На тренуванні у Вишневому побувала Наталія Савченко.

Для цих дітей навіть найменша перемога – безцінна. Тому за кожну їх вшановують як чемпіонів.

“Коли я віджимався на одній руці, то мені всі похлопали і я так – о… гордість!”, – сміється Антон, мешканець села Крюківщина.

Тренувати особливих дітей групою спало на думку Валерію Афонському. Після року боїв на Світлодарській дузі, він змінив окоп на студентську парту. І в 62 вивчився на реабілітолога.

Працювати з дітьми, каже Валерій, справа його життя. У рідному Криму до АТО він був тренером з карате, бойового самбо та “Джиу-джитсу”. Однак через проукраїнську позицію його змусили залишити своїх підопічних та поїхати з окупованого півострова.

Без житла та заощаджень, зате з вірою у власну ідею, Валерій знайшов у Вишневому однодумців, які допомогли з місцем для занять.

“Ми безкоштовно надаємо зал, інвентар. Поки ми робимо це в місті Вишневому, далі ми підемо по містах та селах Києво-Святошинського району”, – говорить Олексій Поліщук, власник спортивного клубу.

Тепер щотижня у Валерія Євгеновича з’являються нові підопічні. Тренер тішиться, що його заняття доступні для всієї місцевої дітвори, яка їх потребує. Адже завдяки допомозі небайдужих підприємців та громадських активістів займатися в секції діти можуть безкоштовно.