Британське агентство стандартизації харчування офіційно визнало, що яйця, зварені некруто – безпечні для здоров’я.
Після 30 років “сальмонелової лихоманки” організація офіційно підтвердила, що яйця, зготовані “в мішечку” та пашот не несуть ризику для дітей, вагітних та людей старшого віку йдеться на The Independent.
Дотепер фахівці радили згаданим категоріям населення готувати яйця вкруту, оскільки напівсирий жовток, як вважалося, містить бактерії сальмонели, що можуть спричинити розлади в організмі.
Агентство стандартизації харчування спростувало ці припущення, довівши, що бактерій сальмонели у недоварених яйцях дуже мало.
Тож навіть вагітні жінки та люди старшого віку можуть дозволити собі споживати їх.
Раніше повідомлялося, що американські науковці довели – годувати дітей яйцями, відколи їм виповниться 6 місяців, знизить ризик низькорослості.
Крім того, годування дітей яйцями в такому ранньому віці не підвищує ризик алергічної реакції.