На Київщині в держвласність повернули землю вартістю 243 млн

12 Жовтня 2017 13:20

Державі повернуто понад 10 га лісу в Обухівському районі Київської області вартістю майже 243 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

“Встановлено, що вказану земельну ділянку площею понад 10 га відповідно до державного акта на право власності один громадянин продав іншому. Поряд з цим встановлено, що перший власник придбав право власності на спірну земельну ділянку на підставі підробленого державного акту, який ніколи не видавався Обухівським районним відділом земельних ресурсів. Зазначене підтверджується кримінальним провадженням”, – йдеться в повідомленні.

Також в ГПУ повідомили, що дана земельна ділянка не могла бути відведена в приватну власність, оскільки вона накладається на землі лісового фонду Козинського лісництва ДП Київський лісгосп і із земель держвласності не вилучалася.

“Зважаючи на встановлені порушення, прокуратура Київської області висунула позовну заяву з вимогою повернути державі землі лісового фонду площею понад 10 га і вартістю майже 243 млн гривень”, – додали в ГПУ.

Прокуратура звернулася до суду, який виніс рішення витребувати на користь держави з незаконного володіння громадянина земельну ділянку.

Також органи реєстраційної служби в Держреєстрі прав на нерухоме майно скасували попередню реєстрацію права власності на зазначену ділянку