Прокуратура Київщини направила до суду справу «чорних трансплантологів»

3 Жовтня 2017 17:09

http://www.unn.com.ua

Прокуратура Київської області скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, які вивозили за кордон українців для незаконних операцій з трансплантації нирок.

Як повідомили в прокуратурі Київщини, двоє громадян Туреччини та двоє громадян України з вересня 2015 року по квітень 2017 року в інтернеті шукали потерпілих зі скрутним матеріальним становищем та схиляли останніх за грошову винагороду продати свій орган.

Після згоди потерпілих їх вивозили до Турецької Республіки та Республіки Філіппіни для проведення незаконних операцій з трансплантації нирок, обіцявши сплатити грошові кошти у сумі від $10 до 15 тисяч, але люди після операційного втручання та видалення органу отримували значно менше суму. При цьому, потерпілих зловмисники не попереджали про високий ризик для здоров’я, пов’язаний із видаленням нирки, додають у прокуратурі.

Обвинуваченим загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «чорних трансплантологів» затримали 11 квітня цього року. За декілька днів суд арештував двох громадян Туреччини і двох українців, яких підозрюють у вербуванні людей для трансплантації органів.

Джерело: http://glavcom.ua/