На Обухівщині зупинили будівництво великого житлового комплексу

17 Серпня 2017 15:32

unn.com.ua

У селі Підгірці зупинили будівництво житлового комплексу Park Lake City, замовником якого є ТОВ «Естет Прайм Буд». Про це в повідомили в Державній архітектурно-будівельній інспекції.

«Посадовими особами Інспекції встановлено, що замовник розпочав будівельні роботи без відповідного дозволу. Крім того, на об’єкті не забезпечено здійснення авторського та технічного нагляду, а на будівельному майданчику – відсутній інформаційний стенд», – йдеться у повідомленні на сайті ДАБІ.

За результатами перевірки зупинено будівельні роботи та скасовано реєстрацію дозвільних документів про початок виконання підготовчих робіт на об’єкті. Також мають накласти штрафи на замовника будівництва житлового комплексу ТОВ «Естет Прайм Буд» та підрядника, ТОВ «Арсан-Буд».

Як повідомляють деякі ЗМІ, Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво житлового комплексу, адже землі, де почалося будівництво, призначені для ведення селянського господарства, а не житлової забудови. Забудовник – група компаній DIM – зводив 11 будинків бізнес-класу навколо озера.

Як писали раніше журналісти, починаючи будівництво, група DIM активно рекламувала комплекс як перший в Україні, побудований за міжнародними стандартами «зеленого» будівництва. І навіть обіцяла, що ЖК пройде сертифікацію за міжнародною системою BREEAM. Відзначали, що в комплексі йде активний продаж квартир, хоча за рік земельну ділянку лише обнесли парканом.

Анна Нечипуренко