У Василькові запрацював перший у Київській області «острівець безпеки»

16 Серпня 2017 09:55

Bigmir.net

У Василькові по вулиці Декабристів, 37 запрацював перший у Київській області «острівець безпеки». Встановлення таких пішохідних зон на території всієї Київщини передбачено обласною програмою розвитку дорожнього руху та його безпеки «Нульова смертність на дорогах Київщини» Київської ОДА.

Керівник експертної групи по розробці програми «Нульова смертність на дорогах Київщини» Віктор Загреба пояснив, що аварії на дорогах не стаються просто так. Є різні чинники, як от, висока швидкість, погана оглядовість, тривалий час перебування людини на дорозі тощо.

«Острівець безпеки» був однією з рекомендацій, які ми надали, бо є й інші інфраструктурні методи зниження швидкості і убезпечення людей. «Острівець безпеки» дозволений українськими будівельними нормами, державними стандартами, він повністю відповідає правилам дорожнього руху, однак він чомусь мало використовується», – пояснив Віктор Загреба.

«Нульова смертність на дорогах Київщини» – це перша в Україні цільова програма, яку за бюджетні кошти розробляла експертна спільнота. Дану програму було розроблено спеціалізованою громадською організацією Vision Zero», – зазначив керівник облдержадміністрації.

Джерело: http://koda.gov.ua