У Фастові збудують кросфіт-майданчик

15 Серпня 2017 17:49

Wikimapia

Проект спрямований на створення належних умов, доступних для кожного жителя міста, незалежно від його віку і соціального статусу, зміцнення через заняття кросфітом здоров’я населення.

Кросфіт – молодий вид спорту, якому лише 15 років, але дуже популярний в Європі та Америці. Він став проривом у світі спорту, бо є універсальним, без конкретної спеціалізації. Кросфіт – гнучка система тренувань, яка складається з функціональних вправ високої інтенсивності з метою поліпшення загальної фізичної форми, швидкості реакції, витривалості, роботи серцево-судинної та дихальної систем, балансу, влучності, гнучкість, координації, швидкої адаптації до змін навантаження. Тренування з кросфіту просувають і якфілософію фізичних вправ, і як змагальний вид спорту. До них входять елементи високоінтенсивного інтервального тренування, важкої атлетики, пліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену та інші вправи. З легкої атлетики «запозичений», наприклад, біг, з гімнастики – підтягування, з важкої – піднімання штанги над головою. Можливі й інші варіації вправ. Робляться вони по колу якомога більше разів. Хто більше і швидше зробить, той виграв. Це дуже добре для органів системи дихання.

В Україні кросфіт ще лише розвивається. Професійних, таких, що відповідають усім вимогам, кросфіт – майданчиків і взагалі одиниці, розташовані вони лише у деяких великих містах. Восени ж з цим видом спорту зможуть познайомитись і фастівчани.

Створюється майданчик за ініціативи та підтримки фастівської міської влади, яка, зважаючи на важливість відновлення і подальший розвиток сучасної спортивної інфраструктури міста, спеціально виділила на це кошти. Відкрите поле для колових тренувань, розміром 60 квадратних метрів (загальний розмір зони для занять з гумовим покриттям 100 кв. м), гармонійно має вписатися в спортивну інфраструктуру СК «Машинобудівник».

Комплекс призначений для групових та індивідуальних занять функціональним тренінгом, кросфітом, TRX. На ньому зможе займатись 50-100 осіб одночасно, а за день до 300 – 400. Комплекс буде побудований з урахуванням всіх вимог та стандартів. Тому не забуто і про людей з обмеженими фізичними можливостями, для них відводиться спеціальна зона. Заради комфорту передбачене облаштування роздягальні та встановлення шафи для зберігання особистий речей.

Як зазначалось, територія для занять матиме гумове покриття. Оснащуватиметься вона необхідним професійним кросфіт обладнанням (сендбеги, пліобокси, медболи, crossfit-грифи, професійні бамперні диски, гексагональні гантелі, обгумовані crossfit- гирі, канати для лазіння, гімнастичні кільця, балансувальні дошки, боксерські мішки, координаційні драбини, TRX-петлі та інший необхідний інвентар). Тренування абсолютно безкоштовно проводитимуть сертифіковані фахівці. Тут буде зручно тренуватися і тим, хто займається боротьбою, греблею, гімнастикою та іншими видами спорту. Крім того, планується співпраця з Нацполіцією, дитячими спортивними школами. В перспективі майданчик надасть можливість проводити не тільки відкриті тренування для громади міста, а й майстер-класи, семінари, різні спортивні змагання міського та загальнодержавного рівня, зокрема з функціонального багатоборства тощо.

Джерело: http://koda.gov.ua