Група злочинців затримала потяг “Укрзалізниці” та розмалювала його

10 Серпня 2017 17:29

УНН

Напередодні організована група злочинців затримала потяг “Укрзалізниці” та розмалювала його. У цей час пасажирів з вагонів члени групи не випускали. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як стало відомо, група налічувала понад півсотні осіб, дехто з них був озброєний.

“7 серпня 2017 року, на платформі станції ім. Георгія Кирпи (м. Київ) невідомі особи задіяли стоп-кран та розмалювали вісім вагонів електропоїзда Гребінка – Київ. Це була організована група чисельністю понад 50 осіб у масках, деякі з них – озброєні битами. Невідомі затримали поїзд на 25 хвилин”, – йдеться у повідомленні.

Також у компанії розповіли, що чоловіки з битами погрожували локомотивній бригаді та не давали вийти з кабіни машиніста. Вони палили на платформі димові шашки, розфарбовували вагони та знімали все на відео.

Утім, після прибуття електропоїзда на станцію “Борщагівка-Технічна” приїхали працівники поліції та склали відповідний акт.

В “Укрзалізниці” підрахували, що попередні збитки від таких дій зловмисників – 150 тис. грн та два тижні на перефарбування поїзда.

Також у компанії зазначили: “На жаль, кількість випадків розфарбування вагонів збільшується: у 2016 році – 32 випадки, збитки склали 200 тис. грн, цьогоріч – уже 42 випадки, що спричинило 720 тис. грн збитків”.

“Подібні випадки – це не витівки підлітків, а злочин, за який винні мають відповісти. Оскільки вандали знімали свої дії на відео, вони, швидше за все, слідкуватимуть за реакцією громадян і залізничників. Зважаючи на стан залізничного парку, відсутність фінансування на придбання нових поїздів, як то має бути згідно з законом, псування електропоїздів логічно може призвести до того, що на маршрутах їх стане менше”, – відзначив директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ “УЗ” Ігор Романків.

Джерело: www.5.ua