Вихованці гуртка «Водний туризм» повернулися з далекої подорожі

9 Серпня 2017 13:48

Група туристів-водників, вихованців гуртка «Водний туризм» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» повернулися з далекої подорожі. Протягом 20 днів вони побували у шести країнах: Польщі, Латвії, Литві, Естонії, а також підкорили на катамаранах річки Фінляндії і Норвегії. Подолавши близько 200 км річками Näätämöjoki та Ivalojokі, озером Iijärvi, наші туристи здійснили спортивний водний похід ІІ категорії складності. Учасниками сплаву стали 6 вихованців, які більше трьох років займаються у гуртку і неодноразово брали участь у змаганнях та походах різних рівнів. Поряд з ними були досвідчені туристи, педагоги навчальних закладів області – І. Личак, П. Хоменко, Н. Сидоренко, Л. Чутковська.

Крім спортивної частини, насиченою була й екскурсійна програма поїздки: юні туристи відвідали національний парк «Оуланка» у Фінляндії, у Лапландії зустрілися зі «справжнім» Дідом Морозом, побували у найпівнічнішій точці Норвегії – селищі Gamvik (маяк Slettnes), а найсміливіші скупалися у Північному Льодовитому океані. У містах Гельсінкі, Талліні, Ризі, Юрмалі для наших пілігримів організували цікаві екскурсії.

Сповнених нових вражень та емоцій юних туристів не лякали ні хмари комарів, ні часом холодна (8 градусів тепла) та дощова погода. Тож юні туристи готові відкривати для себе нові країни, річки і запрошують до свого товаристського братства небайдужих, цікавих, закоханих у природу.

Джерело: http://koda.gov.ua