Україна запропонувала включити до календаря ЮНЕСКО дві свої пам’ятні дати

26 Липня 2017 15:10

Україна запропонувала ЮНЕСКО включити до календаря пам’ятних дат 100-річчя з дня народження українського педагога Василя Сухомлинського та 100-річчя створення Національної академії наук України. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, передає УНН.
“За ініціативи Міністерства освіти та науки та Національної академії педагогічних наук, а також Національної академії наук України Секретаріат Національної комісії України у справах ЮНЕСКО своєчасно подав пропозиції про включення до згаданого Календаря (пам’ятних дат ЮНЕСКО – ред.) відповідно 100-річчя з дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського та 100-річчя створення Національної академії наук України, що відзначатимуться у 2018 році, та вжив відповідних заходів з просування цих пропозицій”, – сказано у повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурсу на території Софії Київської відреставрують за вимогою ЮНЕСКО
Зазначається, що 201-а сесія Виконавчої ради ЮНЕСКО у квітні ухвалила рекомендацію Генеральній конференції ЮНЕСКО, що відбудеться у листопаді у Парижі, включити до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2018-2019 рр. відзначення українських ювілеїв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінкульт попросить ЮНЕСКО відреагувати на незаконні розкопки в окупованому Криму
Календар пам’ятних дат ЮНЕСКО укладається на дворічний період. Кожна держава-член має право подати лише дві свої пропозиції.