На Київщині землями для АТОвців завідував фіктивний фермер

4 Липня 2017 11:46

Наразі близько 7- гектарів землі передано назад у власність держави. Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Зокрема, прокуратура Київської області через суд зобов’язала недобросовісного орендаря з Черкащини повернути державі земельні ділянки площею 70 га у Згурівському районі, які були незаконно передані для ведення фіктивного фермерського господарства.

Так, прокуратурою виявлено, що орендар із Черкаської області на вищевказаних земельних ділянках самостійно фермерську діяльність не здійснював, а передоручив обробляти землю іншій особі. У 2014 році вищевказані земельні ділянки резервувалися під будівництво для учасників АТО Згурівського району та мають стратегічне значення для районного центру.

Бориспільська місцева прокуратура на початку 2016 року в інтересах держави звернулася до суду із позовом до Головного управлінням Держземагентства у Київській області, яким з численними порушеннями вимог чинного законодавства передано жителю Черкаської області земельні ділянки державної власності загальною площею 70 га в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства на території Згурівського району.

За результатами судового розгляду, суд першої інстанції, погодившись із доводами прокуратури, визнав недійсними накази Головного управління Держземагентства у Київській області та договори оренди землі, а також зобов’язав орендаря повернути з незаконного користування земельні ділянки державної власності.

Колегія Апеляційного суду Київської області, розглянувши апеляційну скаргу відповідача на рішення суду першої інстанції, визнала обґрунтованими доводи прокуратури та залишила в силі рішення місцевого суду, відхиливши при цьому апеляцію псевдо-фермера. Рішення набрало законної сили з моменту його проголошення.