Вибух на АЗС стався на Київщині, є жертви

7 Червня 2017 15:50

На одній із автозаправочних станцій у м. Біла Церква стався вибух без послідуючого горіння. У результаті одна людина загинула, ще одного потерпілого з опіками каретою швидкої допомоги доправлено до лікарні. Про це УНН повідомили у прес-службі Нацполіції у Київській області.
Як повідомили у прес-службі, за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група та вибухотехнічна лабораторія поліції Київської області.
Попередньо встановлено, що вибух стався внаслідок порушення техніки безпеки на об’єктах з підвищеною небезпекою. Під час підготовки АЗС до експлуатації, після зміни власника, робітники проводили ремонтні роботи.
Призначено ряд експертиз, за результатами яких буде встановлена причина трагедії. Слідчі попередньо кваліфікують цю подію за ч.2 ст.273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Тим часом, у прес-службі ДСНС уточнили, що стався вибух парів палива без послідуючого горіння в підземному резервуарі ємкістю 10 м. куб. на території АЗС “Талісман”.
“По прибуттю встановлено, що вибух стався під час проведення ремонтних робіт (чистки резервуару). Внаслідок вибуху один працівник 2000 року народження, який перебував на поверхні отримав опіки 30% тіла, другий 1999 року народження загинув на місці”, — йдеться у повідомленні.