95 троянд на честь меценатки Варвари Ханенко висадили на Київщині

12 Травня 2017 13:33

95 троянд у 95-ту річницю з дня смерті меценатки Варвари Ханенко висадили у селі Оленівка на Київщині. Про таке повідомляє “5 канал”.

Квіти висадили на місці колишньої літньої резиденції родини Ханенків. Раніше там діяв розарій площею один гектар. За часів Другої світової війни його зруйнували. Нині ж люди взялися відновлювати.

На акцію зібралося кілька сотень осіб: місцеві мешканці, кияни та родичі Варвари Ханенко. Кажуть, утішені, що місцева громада проявила ініціативу відновити парк на честь знаної меценатки.

Варвара Ханенко разом із чоловіком Богданом Ханенком, попри великі статки, жили скромно, займалися благодійністю та колекціонували предмети мистецтва, які після їхньої смерті дісталися як дарунок музеям України.

Учасниця акції Вікторія Громова каже: “Я дуже багато читала, дуже багато знаю про історію цієї родини, їхні заслуги перед нашою Батьківщиною. І коли почула, що буде така акція, вирішила прийняти в ній участь”.

Своєю чергою Мішель Терещенко, родич Варвари Ханенко, розповідає: “Тут в Оленівці був розарій більше гектара. І троянди звідси були відомі в Великобританії, Франції. Я вважаю, що буде відродження, що люди будуть у цьому парку відпочивати.