Студентка з Переяслав-Хмельницького стала чемпіонкою України серед юніорів з гирьового спорту

27 Квітня 2017 09:28

http://koda.gov.ua

У місті Хмельницькому відбувся чемпіонат України серед юніорів та Кубок України серед дорослих з гирьового спорту.

Оксана Панькевич – студентка фінансово-гуманітарного факультету Переяслав-Хмельницького ДПУ імені Григорія Сковороди брала участь у цих змагання.

У ваговій категорії до 58 кг, вагою гирі 24 кг Оксана Панькевич стала чемпіонкою України серед юніорів та переможницею Кубку України серед дорослих, виконавши результат 67 підйомів (КМС) за 6 хв.

“Я вже рік входжу до складу національної збірної Союзу гирьового спорту України і змагання для мене – це довести в першу чергу собі, що я не помилилась тоді, коли почала займатись саме цих видом спорту. Ці змагання для мене були дуже важливими і ваговими, адже сумлінно працювала над результатом”, – розповідає спортсменка.

“Багато хто запитує: Чому саме цей вид спорту, адже інші види спорту більш притаманні дівчатам? Як на мене, не потрібно шукати легких шляхів щоб здобути перемогу, а потрібно працювати і йти до своєю мрії. Важко про щось думати, коли суперник «дихає тобі в спину», але саме тоді, і потрібно проявити свій характер, силу волі та витривалість”, – наголошує Оксана Панькевич.

Дівчині вдалося у цій нелегкій боротьбі, серед 15 учасниць у своїй ваговій категорії, стати чемпіонкою України і вибороти можливість представляти Україну на Чемпіонаті Європи.

Тренує спортсменку майстер спорту України – Квіквініа Полміра Мірабович, який дає настанови та ділиться спортивним досвідом.

Нині студентка готується до Чемпіонату Європи, який відбудеться 10-16 травня в м.Даугавпілс (Латвія). Тож побажаємо юній спортсменці нових перемог і високих досягнень!

Джерело: http://koda.gov.ua