Мешканці Київщини продовжують вимагати зниження тарифів у приміських маршрутках

28 Березня 2017 13:52

Жителі Київської області вважають необґрунтованим підвищення тарифів на проїзд у приміських маршрутних таксі. Вони закликають владу вплинути на приватних перевізників для встановлення справедливих тарифів на пасажирські перевезення в області. Про це на прес-конференції заявила керівник Київського обласного штабу «За справедливі тарифи!» , до якого входять також представники Обухова та Українки, Людмила Мартиненко.

«Люди віддають останні гроші за проїзд і у них немає виходу, тому що єдиний транспорт, яким можна дістатися Києва, – це приватні перевезення», – заявила Мартиненко.

Вона наголосила на необхідності створення муніципальних маршрутів, а також запуску додаткових електричок в передмісті столиці, щоб люди мали можливість користуватися альтернативними видами транспорту.

За словами присутнього на заході керівника громадської організації «Стоп свавіллю», Дениса Крепака, результати діяльності робочої групи , нажаль, ніяк не вплинули на формування тарифів на пасажироперевезення в передмісті.

«Група рекомендувала обмежити підвищення тарифу максимум на чверть від діючих у листопаді тарифів, але майже всі перевізники цю рекомендацію проігнорували, а деякі з них підвищили тариф удвічі», – сказав Крепак.

Він також зазначив, що КОДА не розриває договори з перевізниками, незважаючи на наявність низки порушень, що, зокрема, свідчить про те, що перевізники не дотримуються паспортів маршрутів, надають недійсні талони на проїзд і перевозять понад допустиму кількість пасажирів. Він зазначив, що згідно з укладеними з КОДА договорами, перевізники не мають права підвищувати тарифи без узгодження з керівництвом адміністрації.

Як повідомлялося , наприкінці січня цього року Антимонопольний комітет України на період розслідування обґрунтованості підвищення тарифів приватними перевізниками на проїзд у маршрутках в Київській області закликав їх повернути старі тарифи.

Анна Нечипуренко