Важко приховати задоволення від шматочка шоколадного торта, стиглого банана чи скибочки авокадо на хрумкому хлібі.
Дієтологині та експертки із раціонального харчування Зоуі Бінглі-Пуллін і Лінді Коен для видання The Daily Mail розповіли, споживання яких продуктів може допомогти людині почуватися щасливішою.
1
Авокадо
Зоуі розповідає, що авокадо насичений тирозином, який допомагає виробляти допамін – нейромедіатор, відомий усім як центр задоволення мозку.
Сплеск допаміну в організмі людини підвищує відчуття мотивованості та задоволення. Крім того, авокадо містить багато фолієвої кислоти, яка дає організму вітаміни групи В.
2
Риба
Жирні кислоти, які містяться у рибі, допомагають долати роздратованість і депресивні стани. Саме тому дієтологині радять хоча б зрідка дозволяти собі скуштувати лосося.
Організм людини не виробляє таких жирних кислот, які може отримати з риби. Крім того, вона підвищує рівень допаміну й серотоніну.
3
Бурий рис
Австралійська дієтологиня Лінді Коен вважає, що завадити хронічній виснаженості може додавання коричневого рису у раціон харчування.
Риба з рисом – взагалі ідеальне сполучення для тих, хто хоче потішити себе трапезою, яка неодмінно покращить настрій.
“Багато овочів, бобових та рису забезпечать повільне спалювання вуглеводів, які допоможуть утримувати гормональний фон, а отже й настрій, більш стабільним”, – додає Коен.
4
Чорний шоколад
Традиційно споживання чорного шоколаду пов’язують зі зменшенням гормонів стресу, наприклад, кортизолу, так само як із пониженням тиску крові.
Дослідження американських учених показало, що 40 грамів шоколаду на день – ефективний спосіб зменшувати стрес у жінок.
5
Банан
Цей фрукт містить амінокислоту триптофан, яку тіло використовує для створення серотоніну. Банани з шоколадом – ідеальне сполучення для тих, кому терміново потрібно покращити настрій
Але якщо банани не належать до улюблених фруктів, є ще багато інших продуктів, які допоможуть підвищити настрій.
Зоуі Бінглі-Пуллін радить не забувати про шпинат, насичений потрібним людині цинком, та кокос, який корисний навіть самим своїм ароматом.