Збори аматорських театральних колективів, студій та гуртків зі всієї Київщини

22 Березня 2017 14:00

У Київському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Панаса Саксаганського зібралися керівники аматорських театральних колективів, студій та гуртків зі всієї Київщини для розвитку професійних та особистих навичок, удосконалення роботи і пізнання нових методів діяльності.

Як наголосив під час свого виступу генеральний директор – художній керівник Театру імені Саксаганського, заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Усков, існування та діяльність аматорських театральних колективів є надзвичайно важливими для роботи професійних театральних організацій, адже саме з аматорських театральних гуртків і студій розпочинають свій творчий шлях професійні артисти.

Так, напевне, в жодному професійному театрі немає актора, який би не починав свій мистецький шлях з аматорських театральних колективів. Тому важливість існування таких колективів необхідна для загального розвитку всієї театральної справи в Україні. Театр імені Саксаганського, як єдиний обласний професійний театр, з радістю готовий ділитися досвідом, надбаннями та майстерністю з аматорськими колективами Київщини, адже, можливо, у майбутньому випускники цих колективів поповнять ряди саксаганців.

Спеціально для гостей режисер-постановник Театру імені Саксаганського Ольга Болховітіна підготувала майстер-клас – тренаж з дітьми в аматорському театральному колективі. Гості мали можливість особисто взяти у ньому участь, та висловили бажання ще раз відвідати майстер-клас.

Після кількагодинного обговорення, обміну досвідом, тренажів та теорії гостей запросили до перегляду вистави – наочного прикладу акторської та режисерської робіт. Саксаганці представили трагедію поколінь «Коли птахи відлітають» за п’єсою В. Дельмар «Поступися місцем завтрашньому дню».

Джерело: http://koda.gov.ua