На Київщині дешевшають земельні ділянки

21 Березня 2017 16:11

На відміну від квартир у багатоповерхівках, будинки і земля під Києвом цікавлять покупців значно менше. За словами аналітика Сергія Костецького, вартість землі різко знизилась на фоні здешевшання в цілому. Проте, причина криється ще у банальному небажанні витрачати кошти

Про це повідмляє “Згурівська Правда” із посиланням на “Вечірній Київ”.

Така ситуація призвела до того, що продавці готові збільшувати розмір поступки. Так, вже зараз кожен покупець зможе розраховувати на зменшення першочергової ціни на 15-20%. Експерти заявляють, у разі збереження тенденції, – % може сягнути показника у 30-40.

Що стосується питання із приватними будинками – тут все досить прогнозовано, люди відмовляються купувати габаритні об’єкти через високі тарифи та відчутні податки. Лише за попередній рік вартість приватних садиб зменшилась на 5-15% у залежності від напрямку.

Ринок нерухомості все ж починає поступове відновлення, хоч, наразі, це стосується лише оренди та угод щодо малогабаритних квартир. Покращення ситуації щодо заміської нерухомості можна очікувати не раніше ніж через 2-3 роки відповідно.