Виставка «Київщина – земля, коронована сонцем»

14 Березня 2017 16:45

bc-like.com

У Білоцерківському краєзнавчому музеї відкрилася фотодокументальна виставка «Київщина – земля, коронована сонцем», до 85 річчя заснування Київської області.

Київщина – край, багатий на культурну спадщину попередніх поколінь – цінності археологічного, етнографічного, історичного, мистецького, наукового і художнього значення – є скарбницею української культури. Саме на цій землі протягом віків відбувалися важливі історичні події, в яких вигартувався український народ, сформувалися засади і традиції української державності.

Експозиція виставки розкриває історію Київської області з 1932 року до теперішнього часу. На виставці представлені документальні матеріали та фотографії, які висвітлюють найважливіші події Київщини: самовіддану працю населення у довоєнні роки, порив ентузіазму та героїчну працю в роки післявоєнної відбудови народного господарства, особливості промислового виробництва, бурхливі події років перебудови суспільства та становлення державності. Окремий розділ експозиції присвячено економічному та суспільно-політичному життю Київщини в роки незалежності України.

Як і в минулому, сучасна Київщина – один з найважливіших регіонів України, в якому сфокусовані найсуттєвіші риси буття нашого народу. За свою історію вона зробила неоціненний внесок у розвиток світової цивілізації, стала основою, серцевиною розбудови не тільки Української держави, а й усієї слов’янської спільноти.

Джерело: http://koda.gov.ua