Шевченківські дні в Яготині

7 Березня 2017 08:03

http://koda.gov.ua

Під час першої подорожі на Україну, разом з О. Капністом у липні 1843 року, Великий Кобзар завітав до Яготина в маєток колишнього генерал-губернатора М. Рєпніна, проживав в одному з флігелів будинку і займався живописом.

Ми звикли до класичних видів мистецтва: живопис, музика, театр, архітектура, танець, фотографія, література… Це вічні безцінні загадки культури, що творяться поєднанням нот, слів, глини, людської фантазії, пластичності рухів і навіть… паперу.

Навіть із такого звичайного, на перший погляд, примітивного матеріалу теж можна творити справжнє мистецтво. А зветься воно оригамі.

На початку березня 2017 року з метою ознайомлення дошкільнят з перебуванням у Яготині Т. Шевченка та мистецтвом оригамі наукові працівники Історичного музею В. Гордієнко і М. Чайка в ДНЗ №4 «Пролісок» група «Сонечко» (вихователь Нікітенко Тетяна Андріївна) провели майстер-клас «Квіти Кобзарю».

Діти з цікавістю слухали розповіді науковців про художника і поета, про його перебування в Яготині, із задоволенням складали тюльпани з кольорового паперу, які потім поставили поруч з портретом Т.Г. Шевченка, а насамкінець дошкільнята прочитали напам’ять його вірші.

Джерело: http://koda.gov.ua