Міжнародний день рідної мови у Вишгороді

23 Лютого 2017 11:49

stejka.com

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, який світова спільнота відзначає 21 лютого, у освітніх та культурних закладах Вишгородського району відбулися ряд заходів: лекції, вікторини, виставки, флеш-моби.

Особливим цей день був для учнів Вишгородського технічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ» та школярів Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1: вони взяли участь у телемості, який об’єднав юних вишгородців з учнями Новояворівського ліцею і Новояворівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Львівської області. Метою телемосту було сприяння розвитку партнерських стосунків між школами, обміну досвідом між вчителями та учнями та можливість котре наголосити про цінність рідної мови.

Учні влаштували один для одного мовні конкурси, обмінялися місцевими діалектами, історією рідних міст, розповіли поезії та заспівали пісень.

Захід відбувся за ініціативи координатора духовно-просвітницького центру «Спадщина» при Вишгородській РДА, а організаційну підтримку надав Вишгородський міський центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» і науково-виробниче підприємство «Технопроект».

Джерело: http://koda.gov.ua